Esittely

Minna Koirikivi

Kuka olen

Olen siis Minna Koirikivi, Pohjois-Pohjanmaan peltomaisemien keskellä asustava sekä digi-/some- että myös IRL-ympäristöissä seikkailija. Sydämeni sykkii muun muassa vapaaehtoistoiminnalle, pelikulttuurin eri muodoille (PC- ja konsolipelit, lautapelit, pöytäroolipelit ym.), musiikille, kahville, dokkareille, lukemiselle, matkustelulle, uuden oppimiselle sekä tatuoinneille, kaulakoruille ja ylipäätään kaikelle verkkokalvojani hivelevälle estetiikalle.

Koulutus

Olen koulutukseltani yhteisöpedagogi (AMK). Opintojen aikana erikoistuin erityiskasvatukseen, taide- ja kulttuurikasvatukseen, digitaaliseen nuorisotyöhön, osallisuuteen sekä kehittämistyöhön. Takana on myös teologian opintoja opetusalan suuntautumisvaihtoehdossa Itä-Suomen yliopistossa.

Työ- ja muu kokemus

Työurani alkutaipaleella toimin paljon kirkon varhaisnuoriso-, nuoriso- ja rippikoulutyön parissa. Viime vuosina olen toiminut pääosin hankemaailmassa – olen päässyt muun muassa kehittämään sekä koulu- että digitaalista nuorisotyötä ja edistämään aikuisten digitaitoja. Tällä hetkellä toimin koulutussuunnittelijana ja kouluttajana Raudaskylän Kristillisellä Opistolla.

Sosiaalisen median, peli- ja mediakasvatuksen sekä digitaalisen nuorisotyön parissa olen toiminut aktiivisesti yli 12 vuoden ajan. Etänä järjestettävästä ja nuorille suunnatusta toiminnasta minulle on kertynyt kokemusta yli 10 vuoden ajalta. Nuorisotyön ammattilaisena ennaltaehkäisevä työ sekä nuorten osallisuuden edistäminen ovat minulle aivan erityisen lähellä sydäntä.

Yrityksen perustin OP Kevytyritys -palvelun kautta vuonna 2017. Sen kautta minulle on kertynyt monipuolisesti kokemusta muun muassa koulutussuunnittelusta, kouluttamisesta sekä sisällöntuotannosta sosiaalisen median eri kanaviin.

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoimintaa olen tehnyt tavalla tai toisella yli 17 vuoden ajan niin kirkon piirissä kuin myös järjestö- ja yhdistyskentällä. Vuosien aikana olen tehnyt muun muassa bloggaamista ja somesisällöntuotantoa kahdelle eri seurakunnalle, organisoinut nuorten mediatiimi-toimintaa sekä koordinoinut Suomen Punaisen Ristin nuorten ystävätoimintaa.

Nykyisin koordinoin vapaaehtoisena 13-17 -vuotiaille suunnattua ja etänä tapahtuvaa pelitoimintaa nimeltä Pelimiitti, jota järjestetään 4H-toiminnan alaisuudessa. Kyseinen toimintamalli on saanut myös valtakunnallista näkyvyyttä saamalla muun muassa Vuoden Pelikasvattaja 2018 -kunniamaininnan. 4H-liitto antoi minulle Vuoden vapaaehtoisohjaaja 2019 -kunniamaininnan pelitoiminnan järjestämisestä. Olen kirjoittanut Pelimiitistä lyhyen artikkelin Pelikasvattajan käsikirja 2 -teokseen (s. 135 alkaen).