Kuka olen?

Tervetuloa
digitaaliseen kotiini!

Olen siis Minna Koirikivi, Pohjois-Pohjanmaan peltomaisemien keskellä asustava ja vähän päälle 30-vuotias yrittäjä, vapaaehtoistoiminnan aktiivi, pelikulttuurin harrastaja ja esteetikko.

Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK) ja lisäksi takana on pari vuotta läntisen teologian opintoja opetusalan suuntautumisvaihtoehdossa Itä-Suomen yliopistossa. Työurani alkoi aikoinaan kirkon varhaisnuoriso-, nuoriso- ja rippikoulutyössä. Viime vuosina olen toiminut päivätyökseni pääosin hankemaailmassa sekä koulutussuunnittelun ja kouluttamisen parissa – olen päässyt muun muassa kehittämään koulunuorisotyötä ja digitaalista nuorisotyötä sekä edistämään aikuisten digitaitoja.

Sosiaalisen median ja siihen liittyvän viestinnän, peli- ja mediakasvatuksen sekä digitaalisen nuorisotyön parissa olen toiminut aktiivisesti yli 13 vuoden ajan. Nuorisotyön ammattilaisena ennaltaehkäisevä työ sekä nuorten osallisuuden edistäminen ovat aivan erityisen lähellä sydäntäni.

Oman yritykseni kautta minulle on kertynyt monipuolisesti kokemusta koulutussuunnittelusta, kouluttamisesta sekä sisällöntuotannosta sosiaalisen median eri kanaviin. Olen myös Viestintä-Piritan asiantuntijatiimissä.

Viestintä-Piritta logo

Vapaaehtoistoimintaa olen tehnyt tavalla tai toisella yli 17 vuoden ajan niin kirkon piirissä kuin myös järjestö- ja yhdistyskentällä. Vuosien aikana olen tehnyt vapaaehtoisena muun muassa bloggaamista ja somesisällöntuotantoa kahdelle eri seurakunnalle, organisoinut nuorten mediatiimi-toimintaa sekä koordinoinut Suomen Punaisen Ristin nuorten ystävätoimintaa.

Nykyisin koordinoin vapaaehtoisena 13-17 -vuotiaille suunnattua Pelimiitti-toimintaa, jota järjestetään 4H-toiminnan alaisuudessa. Kyseinen toimintamalli on saanut myös valtakunnallista näkyvyyttä, esimerkiksi:

  • Vuoden Pelikasvattaja 2018 -kunniamaininta (Pelimiitti-toiminnalle)
  • 4H-liiton Vuoden vapaaehtoisohjaaja 2019
  • Ehdokas Kansalaisareenan koordinoimassa Vuoden vapaaehtoinen 2020 – ja Vuoden vapaaehtoinen 2021 -äänestyksissä

Olen kirjoittanut Pelimiitistä lyhyen artikkelin Pelikasvattajan käsikirja 2 -teokseen (artikkeli alkaa sivulta 135).

Sydämeni sykkii muun muassa vapaaehtoistoiminnalle, pelikulttuurin eri muodoille (PC- ja konsolipelit, lautapelit, pöytäroolipelit ym.), musiikille, kahville, dokkareille, lukemiselle, matkustelulle, uuden oppimiselle sekä tatuoinneille, kaulakoruille ja ylipäätään kaikelle verkkokalvojani hivelevälle estetiikalle. Pidän myös Insta-blogia.

Meikän menoja ja meininkejä voi seurata
blogin lisäksi myös näitä väyliä pitkin: