3 syytä ottaa Twitter käyttöön

twitter blogi

Kuulutko niihin, jotka eivät ole vielä liittyneet Twitteriin? Jos olet kahden vaiheilla sen suhteen, pitäisikö liittyä osaksi twiittaajayhteisöä vai ei, niin lukaise alta listaamani kolme syytä, miksi Twitterin maailmaan kannattaa hypätä mukaan!

1. Pysyt kärryllä siitä, mistä juuri nyt keskustellaan

Twitterissä käydään keskusteluja ihan laidasta laitaan – ajatustenvaihtoa käydään niin ilmastonmuutoksesta, politiikasta kuin myös siitä, millaisilla tarroilla Twitter-käyttäjät ovat koristelleet läppärinsä. Maailmaa mullistanut #metoo-liike sai myös alkusysäyksensä kyseisen palvelun kautta! Twitter on paikka, jossa käydään erittäin aktiivista keskustelua ajankohtaisista aiheista ja uutisista. Se on siis erittäin hyvä väylä pysyä kärryillä siitä, mitä Suomessa, maailmalla ja eri elämänalueilla tapahtuu juuri tällä hetkellä.

Jos haluat löytää tietyistä aihepiireistä kiinnostuneita twiittaajia ja sitä kautta seurata tiettyihin aiheisiin keskittyviä keskusteluja, kannattaa hyödyntää Twitter-listoja. Kannattaa myös jakaa muiden twiittejä omien seuraajien luettavaksi uudelleentwiittaamalla (”retweet”) niitä.

2. Opit tiivistämään ja tuomaan esille olennaiset asiat

Twitter tunnetaan siitä, että sen tekstipohjaiset viestit eli twiitit saavat sisältää vain rajallisen määrän merkkejä. Nykyinen yläraja on 280 merkkiä.

Facebook- tai muuhun vastaavaan palveluun tottuneelta tämä rajallisuus voi alkuun tuntua haastavalta – miten saan saman sanottua paljon lyhyemmin? Twitter opettaa hyvin tiivistämään omaa sanomaansa. Se myös laittaa meidät pohtimaan, mitkä ovat olennaisimpia pointteja siinä, mitä haluan sanoa.

Mitä paremmin ja iskevämmin olet osannut asetella sanasi twiittiin, sitä varmemmin se saa varmasti huomiota. Muista lisätä twiitin loppuun aihetta parhaiten kuvaavia ja yleisessä käytössä olevia hashtageja – kuitenkin kohtuudella.

Rajattu merkkimäärä voi altistaa väärinymmärryksille – kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota ystävälliseen ja empaattiseen kielenkäyttöön. Jos on paljon sanottavaa, kannattaa tehdä ns. twiittiketjuja eli useamman twiitin sarja (Twitterin Ketju-ominaisuus, englanniksi ”threat”/”tweetstorm”).

3. Voit tuoda esille ammatillista minääsi

Oletpa sitten etsimässä uusia työmahdollisuuksia tai pitkän linjan ammattilainen, Twitter on erinomainen alusta oman ammatillisen puolen esilletuomisessa sekä omien tietojen ajantasaisina pitämisessä.

Twitterin profiilikuvaus on erinomainen tiivistelmä juuri sinusta, joka näkyy kaikille jotka päätyvät katselemaan profiiliasi. Profiilikuvaus voi olla maksimissaan 140 merkin mittainen. Siihen kannattaa sisällyttää ainakin muutama itseä kuvaava sana ja/tai adjektiivi, ammattinimike, mahdollinen www-osoite sekä tiedon siitä, twiittaatko yksityishenkilönä. Kuvauksesta saa välittyä oma persoona!

Jos aiot keskittyä tiettyihin aiheisiin Twitterin puolella, kannattaa kuvaukseen sisällyttää muutamia asiasanoja – tällä tavoin muut samoista aiheista kiinnostuneet löytävät sinut helpommin, ja voit vahvistaa asiantuntijaprofiiliasi.

Twitter on myös erinomainen alusta verkostoitumiseen. Muiden seuraaminen ja heidän kanssaan keskusteleminen on selkeästi matalakynnyksisempää kuin monessa muussa sosiaalisen median palvelussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s